Rouskuvat kasvissipsit ja maidoton sour cream - dippi

Rapeita, kuitupitoisia sipsejä, jotka ovat suurimmaksi osaksi pelkkää vihannesta ja huipputerveellisiä! Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta usko pois - tällä ohjeella saat maukasta, ravitsevaa purtavaa leffailtoihin ja napostelun tarpeeseen.

Valmiissa sipseissä kasvikset eivät juuri erotu, vaan lopputuloksessa huomion vievät mausteet ja pellavarouhe, jonka tumma täyteläinen maku tuo itse asiassa mieleen ruissipsit.


Aineksia ei tarvitse paljoa, mausteita voi lisätä tai vähentää omien mieltymysten mukaan. 

KASVISSIPSIT

(yksi pellillinen)

1 kesäkurpitsa
1 omena
1 sipuli
1,5dl vettä
1dl pellavansiemenrouhetta
1dl kvinoahiutaleita
1rkl psylliumia
1rkl oreganoa
1tl suolaa
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
1tl juustokuminaa

Soseuta kasvikset ja vesi blenderillä tai sauvasekoittimella. Sen jälkeen lisää mukaan loput ainekset, tämä onnistuu hyvin myös erillisessä kulhossa lusikkaa apuna käyttäen.

Hmm näistäkö sipsejä? Ei tulisi ensimmäisenä mieleen!




Levitä massa leivinpaperille uunipellille mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi levyksi.


Tee levyyn veitsellä pienet viillot valmiiksi paloja varten. 

Kuivata uunissa 150 asteessa 1-2 tuntia. Paistoaika riippuu uunin tehokkuudesta sekä levyn paksuudesta. Sipsit ovat valmiita, kun niiden pinta on kuivanut. Varo polttamasta!



Anna levyn jäähtyä täysin ennen palojen irroittamista toisistaan. Säilytä huoneenlämmössä. Jos pidät astian päällä kantta, jätä se aavistuksen raolleen, jotta sipsit pysyvä rapeina eivätkä ime kosteutta ilmatiiviissä astiassa.

Nauti sellaisenaan, sosekeiton parina tai tämän ihanan maidottoman sour cream - dipin kanssa!



MAIDOTON SOUR CREAM DIPPI


2dl kookoskermaa
3rkl omenaviinietikkaa
1rkl sitruunamehua
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulimurskaa tai 3 valkosipulinkynttä
1 pussi (~45g) kuivattua ruohosipulia
Ripaus suolaa

Yhdistä ainekset kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos paksuuntuu. Sekoita lusikalla mukaan ruohosipuli. Anna seisoa kylmässä puolisen tuntia ennen syömistä, näin maut ehtivät jalostua. Säilytä kylmässä.


Sopii paitsi oheisten sipsien, myös kasvistikkujen tai vaikka uuniperunan kaveriksi.

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!