Raaka mansikkamousse 🍓🍓🍓

Erilaiset vanukkaat ja mousset eivÀt ole minulle pelkkÀÀn karkkipÀivÀÀn kuuluvia herkkuja, vaikka monet ne herkuksi mieltÀvÀt. Varsinkin nykyÀÀn erilaiset chia-vanukkaat ja mousset menevÀt niin vÀlipalasta kuin smoothien korvikkeena. Ja esimerkiksi tÀmÀ raaka mansikkamousse on todella terveellinen - runsaasti ihanaa kesÀistÀ mansikkaa ja laadukkaiden cashewpÀhkinöiden kermaisuutta.


Valmistaminen on helppoa, ja mousse sopii monenlaiseen ruokavalioon. 

Mansikoiden mÀÀrÀÀn vaikuttaa se, kĂ€ytĂ€tkö pakastettuja vai tuoreita mansikoita. Tuoreissa on luonnollisestikin enemmĂ€n nestettĂ€, mikĂ€ vaikuttaa koostumukseen. Itse kĂ€ytin tĂ€llĂ€ kertaa pakastettua mansikkasosetta, jossa mansikan maku on varsin tiiviissĂ€ muodossa, ja nestemÀÀrĂ€ helposti nĂ€htĂ€vissĂ€ jo valmiiksi. 

Jos kÀytÀt kokonaisia (tai pilkottuja) pakastemansikoita, anna niiden ensin sulaa kokonaan ja valuta sen jÀlkeen neste erilliseen astiaan. Voit lisÀtÀ nestettÀ erikseen blendaamisen aikana sen verran kuin tarvitsee haluamasi koostumuksen saamiseksi. Jos taas kÀytÀt tuoreita mansikoita, pyörÀytÀ ne ensin blenderissÀ valmiiksi soseeksi ennen pÀhkinöiden ja muiden ainesten lisÀÀmistÀ. Jos nestettÀ nÀyttÀÀ olevan liikaa, lisÀÀ aavistus psylliumin mÀÀrÀÀ.

TÀllÀ kertaa se meni jÀlkiruokana, mutta jÀipÀ sitÀ vielÀ vÀhÀn yli huomisellekin...

RAAKA MANSIKKAMOUSSE 

(4 annosta)

1,5dl cashewpĂ€hkinöitĂ€
500g mansikoita
1/2dl kookosmaitoa
2rkl kookosöljyÀ
3rkl hunajaa
2rkl psylliumia
Ripaus vaniljajauhetta

Liota pĂ€hkinöitĂ€  ainakin kaksi, mielellÀÀn neljĂ€ tuntia. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes mousse on sileÀÀ. SÀÀtele moussen paksuutta mansikoiden mÀÀrĂ€llĂ€ - mitĂ€ enemmĂ€n mansikoita on, sitĂ€ löysempÀÀ moussesta tulee. Mansikoiden mÀÀrĂ€llĂ€ mousseen saa myös marjaisampaa makua, joten niiden kanssa ei kannata pihtailla. Psyllium auttaa hyydyttĂ€mÀÀn moussen sitomalla ylimÀÀrĂ€istĂ€ nestettĂ€, ja antaa mousselle samalla lisÀÀ kuitupitoisuutta. Psyllium tekee moussesta ilmavaa, ja sitĂ€ kĂ€yttĂ€mĂ€llĂ€ pystyy myös vĂ€hentĂ€mÀÀn pĂ€hkinöiden mÀÀrÀÀ ja keventĂ€mÀÀn lopputulosta.


Moussen kanssa tarjoiltavaksi sopivat tuoreet marjat, kookoshiutaleet tai vaikkapa suklaamurut. Olen kokeillut myös kaakaonibseillÀ, ja ei ollut lainkaan hullumpi yhdistelmÀ.


TÀllÀ kertaa jÀlkiruokana tarjoiltava mousse luontui kerrosherkuksi vadelmien ja mansikoiden kanssa yhdistettynÀ.

Suosittelen kokeilemaan. PÀhkinöiden liuotus vaatii hieman aikaa, mutta ne on helppo jÀttÀÀ seisomaan vaikka yön yli tai pÀivÀn ajaksi, minkÀ jÀlkeen loppuvalmistelut vievÀt vain muutamia minuutteja. Ravitseva, tÀytelÀinen ja terveellinen mousseherkku!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös nÀitÀ herkkuja!