Raa'at SUPERFOOD suklaapalat

Minä❤️Raakasuklaa. Kumma juttu, ei tästä ole montaa vuotta kun en voinut sietää tummaa suklaata, ja nykyään suhtaudun Fazerin siniseen karkkina ja kun mieleni tekee suklaata, ajattelen nimenomaan raakaa tai mahdollisimman tummaa suklaata. Näin sitä voi itseään kouluttaa uusille tavoille!


Suosin itse tehtyä raakasuklaata, koska a) se tulee huomattavasti halvemmaksi ja b) koska sitä voi maustaa juuri sellaiseksi kuin mieli tekee. On ihanan helppoa, että kaakaomassaa saa ostaa valmiina, jolloin minulla on nopeasti saatavilla varsinainen suklaaseos. Sitä voin sitten jalostaa lisää juuri kuten haluan. Juuri sen helpommaksi raakasuklaan tekemistä ei voi saada, paitsi tietysti valmistuspaketeilla, joissa on valmiiksi mitattuna kaikki tarpeellinen. Hyviä vaihtoehtoja nekin, mutta minulle niissä on yksi pieni "virhe" - nimittäin kookosöljyn käyttö. Niin paljon kuin kookosöljystä nautinkin, suklaassa se ei mielestäni ole paras mahdollinen, koska se tuppaa sulamaan sormiin. Käyttämällä kaakaovoita suklaamassaan saa entistä täyteläisemmän suklaan maun, eikä se sula huoneenlämmössä (tai, kröhöm, sormissa jos sitä nautiskelee hitaasti).


Olen pitkään suosinut Foodinin palmusokeroitua kaakaomassaa. Siinä on valmiiksi sekoitettuna kaakaonibsejä, kaakaovoita ja palmusokeria. Minun tarvitsee vain pilkkoa suklaapalat pienemmiksi ja sulattaa. Niin helppoa, minkä vuoksi kaappini ei tarvitse koskaan tyhjentyä suklaasta! Jos iskee hirmuinen hätä, massa on valmista syötäväksi ihan sellaisenaan. Yleensä pyrin kuitenkin valmistamaan siitä yksittäisiä konvehteja tai muita herkkuja, jotta voin lisätä mausteita sekaan. Yksinkertaisimmillaan tämä voi tarkoittaa ihan vain kardemummaa.

Nämä suklaapalat ovat mahtava tapa herkutella terveellisesti, ja samalla ravita kehoa lukuisilla superfoodeilla, joiden lisääminen ruokavalioon voi joskus olla ongelmallista. Smoothieisiin ne sopivat hyvin, mutta esimerkiksi pastan päälle ripoteltuna...ei. Superfoodit ovat ilman muuta silkkaa hifistelyä, eikä niitä ole mikään välttämättömyys käyttää. Mutta itse tykkään hifistellä, ja nauttia suklaata jonka tiedän olevan täynnä ravinteita ja tekevän hyvää niin henkisesti kuin fyysisesti.

SUPERFOOD SUKLAAPALAT


Täyte


2dl kookoshiutaleita
1dl mantelilastuja
2rkl lucumajauhetta
2rkl hunajaa
0,5tl vaniljajauhetta
3rkl kookosmaitoa (paksu osa)
3rkl kookosöljyä

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset blenderillä tai tehosekoittimella. Painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minä käytin silikonistaleipävuokaa, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on yksi keittiöni monipuolisimmista tarvikkeista!

Yleisestikin silikoniset välineet sopivat hyvin raakaherkkuihin, koska ne saa siitä helposti irti.

Laita vuoka pakkaseen noin kymmeneksi minuutiksi jähmettymään.


Jos käytät valmista raakakaakaomassaa, pilko se ja sulata vesihauteessa. Jos teet suklaan itse, sekoita se esimerkiksi suhteessa 70-20-10, eli kaakao-rasva-makeutus. Voit käyttää 100% kaakaomassaa, kaakaonibsejä tai raakakaakaojauhetta. Makeutukseen sopii mikä tahansa hunajasta tai kookossokerista vaahterasiirappiin. Halutessasi voit toki myös käyttää kookosöljyä, mutta aiemmin mainituista syistä suosittelen kaakaovoita.


Kun suklaaseos on juoksevaa, lisää siihen 2rkl maca-jauhetta ja 3rkl toco-jauhetta. Sitten ota täytelevy pois pakastimesta ja pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi. Dippaa palat yksitellen suklaassa, ja asettele kuivumaan esimerkiksi leivinpaperille (=alustalle mistä saat ne vielä irti).

Anna kovettua jääkaapissa, kunnes suklaa on kiinteää. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.

Suklaata on vaikeaa tehdä juuri riitävä määrä, mutta onneksi ei ole tarvettakaan. Tee lopusta haluamiasi konvehteja tai, kuten minä, ihania minisuklaalevyjä trail mix - seoksella höystettynä.


Nyt riittää suklaata taas hetkeksi☺️Tällaista suklaata kelpaa syödä vaikka joka päivä.

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!