Murea palapaisti crock-potissa punaviinikastikkeella

Tunnustan, että Crock-pot eli haudutuspata oli minulle heräteostos, mutta sitä ei ole tarvinnut katua. Arkea helpottaa huomattavasti, kun aamulla voi heittää ruuan ainekset pataan ja ateria muhii itsekseen päivän aikana valmiiksi. Illalla kotiin tullessa ruoka on valmista ja jopa kuumaa, joten sitä ei tarvitse edes lämmittää erikseen. Ja kun saa aamulla herätä yön yli muhineen puuron tuoksuun, niin päivä ei voi kuin alkaa loistavasti!

 

 Erilaiset patalihat ovat myös yksi hyvä keino säästää arjessa, sillä ne ovat edullisia ja niin täyttäviä, että nälkä lähtee helposti. Patalihat ovat myös helppoja valmistaa, sillä alkuvalmistelujen jälkeen ne voi vaan unohtaa pataan muhimaan, eikä ajasta tarvitse juuri huolehtia. Periaatteessa mitä pidempään lihat muhivat, sitä mehevämpiä niistä tulee, joten tunti sinne tänne ei pääse pilaamaan ruokaa.

Oheinen resepti on todella simppeli eikä vaadi paljon aineksia. Näin ruoka on tarvittaessa nopea laittaa valmistumaan aamulla ennen töihin lähtöä.

PALAPAISTI CROCK-POTISSA


1kg karjalanpaistilihaa tai muuta palapaistilihaa
2 sipulia
5 laakerinlehteä
1tl meiramia
1tl maustepippuria
Katajanmarjoja
Timjamia

Kuullota sipulit paistinpannulla rasvassa, ja lisää mukaan lihasuikaleet. Ruskista liha nopeasti, jotta lihassuomut sulkeutuvat eikä neste pääse karkaamaan.

 

Kumoa sipulit ja lihat haudutuspataan tai uunipataan, lisää mausteet ja sen verran vettä, että lihat peittyvät. Minulla tähän meni litra.
 

Hauduta pataa haudutuspadassa noin 6-10 tuntia ykköstasolla tai uunissa 150 asteessa 3-5 tuntia.

 

Pata toimii loistavasti ihan tällaisenaan, mutta jos haluat valmistaa siihen punaviinikastikkeen, toimi seuraavasti:
 

PUNAVIINIKASTIKE


Kaada padasta lihan paistoneste kattilaan, ja lisää siihen 2dl punaviiniä ja 0,5dl balsamicoa. Kiehauta seos, ja lisää 2-3rkl maissitärkkelystä. Helpoiten tämä onnistuu, kun sekoitat maissitärkkelyksen tilkkaan kylmää vettä, jotta se ei paakkuunnu kastikkeessa. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Kun kastike on valmis, kaada se takaisin pataan ja sekoita hyvin lihojen kanssa. 

 

Palapaisti on valmis!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!