Gluteeniton rapea HAPANKORPPU

Olen todella hurahtanut erilaisiin näkkäreihin ja korppuihin. Siemennäkkäri on, noh, jos ei ihan joka viikkoinen tekele niin ainakin pari kertaa kuussa toteutettava. Välillä liialliset siemenet kaipaavat kuitenkin vaihtelua, sekä kyllästymisen että vatsan sietokyvyn vuoksi. Esiin astuu - TADAA - gluteeniton hapankorppu!


Tässä hapankorpussa yhdistyvät kaikki perinteisen hapankorpun parhaat puolet - rapeus, happamuus, kuminan mausteisuus - mutta ilman gluteenia tai maitoa. Puhumme siis hyvin terveellisestä hapankorpusta, joka myös hyvin kuivaneena säilyy tavallista tuoreleipää pidempään.

GLUTEENITON HAPANKORPPU

 (yksi pellillinen)

5dl tattarijauhoja
1dl riisijauhoja
3rkl sulaa kookosöljyä
2rkl jauhettua kuminaa
1tl jauhettua fenkolia
1rkl hunajaa
3dl vettä
1tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Painele tasaiseksi levyksi käsin (käsien öljyäminen estää taikinaa tarttumasta).


Leikkaa taikinalevyyn valmiiksi viillot haluamiesi kokoisille paloille. Paista 250 asteessa noin 15-20 minuuttia uunisi tehokkuudesta riippuen. Hapankorppu on valmista, kun levyn pinta on kauniin ruskistunut. 


Anna jäähtyä ja taita palat irti toisistaan. Korppu kovettuu jäähtyessään, ja maistuu mielettömän hyvältä jopa ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan erilaisten tahnojen, kuten hummuksen kanssa!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!