Kvinoalastut

Kaurakeksit ovat suosikkikeksejäni. Missä muodossa tahansa, piste. Nämä ihanan ohuista, rapeista kauralastuista inspiraationsa saaneet kvinoalastut katoavat hetkessä. Ne on kyllästetty terveellisellä kookosöljyllä ja tehty ilman valkoista sokeria tai vehnäjauhoja.

Paras ohje kun herkkunälkä ei anna odottaa!

Lastut mukailevat perinteisiä kauralastuja, mutta kvinoahiutaleet tuovat niihin uutta, ihanaa makua.

KVINOALASTUT

(noin yksi pellillinen eli 10-12 keksiä)

4rkl  kookosöljyä
1dl erytritolia
2rkl vaahterasiirappia
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2dl kvinoahiutaleita
1rkl riisijauhoa



Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata kookosöljy juoksevaksi, lisää munat, makeutus ja sekoita tasaiseksi. Lisää hiutaleet, riisijauho ja leivinjauhe. Kun seos on valmis, nostele siitä pieniä nokareita leivinpaperille. Itse painelin keot littanoiksi, mutta se ei ole välttämätöntä ellet halua nimenomaan super ohuita lastuja. Jonkin verran ne nimittäin litistyvät myös paistuessaan.

Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä ennen syömistä - jos kiire, niin jääkaapissa.

Taikinaan voi halutessaan sekoittaa esimerkiksi rusinoita tai kuivattuja karpaloita, tai mausteeksi sopii erinomaisesti kaneli ja kardemumma. Suklaakeksit syntyvät vaivattomasti kun lisäät lastujen päälle aavistuksen suklaarouhetta, tai sekoitat sokerintoa kaakaojauhetta suoraan taikinaan.



Nämä ovat tällä kertaa ihan naturelleja, ja täytyy sanoa että mielettömän hyviä!

❤️Sara



Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!