Sokerittomat nallekarkit


Nallekarkit ovat jo niin suloisia, että pelkkä niiden katsominen alkaa hymyilyttää! Ja kaikki se puhe siitä ettei ruualla saa leikkiä kumoutuu näiden myötä hetkessä, sillä ainakin minä rakensin pöydälle saman tien nallekasoja, nallerivejä, nalletorneja...


Nämä nallet saivat värinsä mustaherukkamehusta

Mehuksi suosittelen valitsemaan sokerittomia täysmehuja, jotta karkkeihin saa kunnolla makua. Mustaherukka (kylmäpuristettu) on oma suosikkini. Myös omena ja mansikkamehu toimivat hyvin. Liivatteesta tulee nesteeseen omanlaisensa sivumaku, jota saa peitettyä esimerkiksi hunajalla. Mehua voi halutessaan myös laimentaa saadakseen sen haluamansa makuiseksi. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaiten sopivan makuyhdistelmän.

SOKERITTOMAT NALLEKARKIT


2dl sokeritonta mehua
3rkl liivatejauhetta
1rkl hunajaa/erytritolia/kookossokeria/agavesiirappia/steviaa.... (makeutuksen voi halutessaan jättää kokonaan pois)

Kiehauta mehua 1,5dl kattilassa ja lisää sekaan makeutus, jos haluat sellaista käyttää. Sekoita keskenään kuumentamaton loppumehu eli 0,5dl ja liivatejauhe, sekoita tasaiseksi. Seoksesta tulee
melko tönkköä. Lusikoi liivatemassa kuuman nesteen joukkoon, sekoita liedellä kunnes liivate on sulanut osaksi nestettä, mutta älä enää kiehauta. Tyhjennä neste haluamiisi muotteihin - myös esimerkiksi silikoniset suklaamuotit käyvät hyvin. Jos sinulla on käytössäsi pipetti, se helpottaa hommaa huomattavasti.


Anna muottien seistä hetki pöydällä jäähtymässä, nosta sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi. Suosittelen asettamaan muotit tarjottimen, leikkuulaudan tai lautasen päälle, jolloin niiden siirtely sujuu helpommin.

Karkkien valmiutta voi kokeilla sipaisemalla niiden pintaa - jähmeä, kuiva pinta ja helposti muotista irtoava nami ovat valmiuden merkkejä. Säilytä lasipurkissa jääkaapissa.

 
Terveellisten karkkien valmistaminen kotona on näin helppoa! Makuvaihtoehtojakin piisaa lähes rajattomasti.

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!