Gluteenittomat pitaleivät ja maidoton tsatsiki

En muista milloin olisin viimeeksi syönyt pitaleipiä - joskus ala-asteella? Nykyään pitaleivillä tuntuu olevan muun muassa Fafa'sin myötä uusi tuleminen, minkä vuoksi onkin mainio aika herättää vanhoja herkkuja uudelleen eloon.

Pitaleipien ihanuus on siinä, että ne sopivat kaikille. Täytteet voi valita täysin vapaasti, leipä maistuu kylmänä tai kuumana, se on helppo ottaa evääksi tai siitä valmistuu helppo nopea ruoka missä vain, milloin vain.

Tässä reseptissä olen palannut muistoihini lumoavasta Kreikasta, mikä näkyy täytevalinnoissa. Mutta kuten sanottu, siinä vain oma mielikuvitus on rajana.



GLUTEENITTOMAT PITALEIVÄT

 4kpl

3dl kikhernejauhoja
1dl riisijauhoja
1tl ksantaania
1 pussi kuivahiivaa
4dl vettä
3rkl oliiviöljyä
2 munaa
1tl vaahterasiirappia tai hunajaa
Suolaa

Sekoita ksantaani ja kuivahiiva jauhoihin. Sekoita nesteet keskenään, seoksen tulisi olla kädenlämpöistä. Sekoita jauhot ja nesteet keskenään, lisää joukkoon mausteet ja muna. Taikina jää
 hyvin löysäksi, mutta sen saa lusikoitua pellille. Paista 200 asteessa noin vartti, tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita.

Täytä yrittimaustetulla kanafileellä, salaatilla, halloumilla ja itse tehdyllä maidottomalla tsatsikilla.

MAIDOTON TSATSIKI


2dl kookoskermaa
1dl silputtua tuoretta minttua
5 valkosipulinkynttä
1/2 kurkku raastettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Tyhjennä kookoskerma kulhoon ja purista mukaan valkosipulinkynnet. Halkaise kurkku kahtia ja kaavi nestemäinen osa keskeltä pois. Raasta kurkku ja sekoita raaste kerman joukkoon. Silppua sekaan minttu ja mausta omaan makuun sopivaksi.

                      

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!